Veelgestelde vragen

Om lang te kunnen blijven genieten van uw laminaat, zorg je er natuurlijk allereerst voor dat niks de vloer kan beschadigen. Zand bijvoorbeeld kan vervelende krassen achterlaten. Een deurmat is dan geen overbodige luxe. En denk verder ook aan zwaar meubilair dat bij een kleine verschuiving al voor schade kan zorgen. Gelukkig zijn er veel hulpmiddelen in de handel zoals meubelvilt, schaaltjes voor wielen en viltglijders die je helpen je laminaat zo goed mogelijk te beschermen. En wie intensief gebruik maakt van een bureaustoel, koopt een transparante bureaustoelmat. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Het spreekt vanzelf dat je jouw vloer het beste onderhoudt met een regelmatige schoonmaakbeurt. Wanneer je de vloer wilt stofzuigen adviseren wij gebruik te maken van een speciale parketborstel, een opzetstuk met korte haren. En gebruik slechts een vochtige doek wanneer je de vloer gaat dweilen. Teveel water kan immers via de groeven door het hout dringen en de planken krom laten trekken. Verwijder daarom elk gemorst water het liefst zo snel mogelijk. Maak tenslotte voor jouw dweilbeurt gebruik van een speciaal laminaatschoonmaakmiddel in plaats van een allesreiniger. Die zijn te krachtig, kunnen de vloer dof maken of anders strepen en vlekken achterlaten.

Dat hangt er een beetje vanaf of we jouw vloer op voorraad hebben of besteld moet worden. In het eerste geval kun je ‘m dezelfde dag nog afhalen of geleverd krijgen op woensdag of vrijdag. Ingeval je gebruik maakt van onze legservice, zullen we een en ander moeten inplannen waardoor je uit zult komen op een levertijd van twee á drie weken. Bij verhuisplannen adviseren we je dan ook tijdig te beginnen met het oriënteren om elk risico uit te sluiten.

Er zijn voor je goed begrip twee soorten garanties. De garantie van de fabriek op de kwaliteit van de vloer en de garantie die je krijgt van de legservice. De fabrieksgarantie, van toepassing op slijtage, verkleuringen etc., is afhankelijk van het merk en de klasse van het laminaat. Laminaat bijvoorbeeld kan bij normaal, huishoudelijk gebruik al gegarandeerd worden tot 25 jaar, en zelfs langer wanneer je kiest voor de hoogste kwaliteit.

De leggarantie is van belang wanneer je gebruik maakt van een legservice. Voor een zekere periode heb je dan de garantie dat de vloer geen problemen gaat opleveren die te wijten zijn aan het vakmanschap van de parketteur. Wel speelt hierin de kwaliteit van de gekozen vloer een rol. De allergoedkoopste vloer laat zich immers minder makkelijk voegen naar het vakmanschap van de legger.

Van maandag tot en met zaterdag zijn we geopend van 10:00 tot 18:00 uur, met uitzondering van koopavond donderdag. Dan sluiten we de deuren pas op 21:00 uur. Daarnaast hebben we een speciale zondagopening. Elke laatste zondag van de maand zijn we geopend. Dan ben je tussen 12:00 uur en 17:00 uur van harte welkom.

Je vindt onze showroom in Zwijndrecht, aan de W. Snelliusweg 35, tegenover de Fit for Free. Bekijk hier de route.

Jazeker, gratis en onbeperkt voor de deur van onze showroom.

  • Met pin. Pinnen kan zowel in de showroom als bij onze parketteurs;
  • Met iDeal. Bij elke factuur zit een link waarmee je via iDeal kunt betalen;
  • Cash. Handje-contantje? Geen probleem;
  • Credit card. Alle kaarten (Visa, Mastercard) worden geaccepteerd. Houd wel rekening met een opslag van 3% bovenop het pinbedrag.

Uiteraard. Tot 40 dagen na aankoopdatum nemen we alle overbodige pakken graag van je over. Kosteloos. Voorwaarde is wel dat de pakken ongeopend zijn en geen sporen van schade vertonen.

Laminaat kies je op basis van dessin en uitstraling. Logisch. Of je wel of geen v-groef wilt, is een kwestie van smaak en wensen. Kijk daarnaast ook goed naar de gewenste dikte. Meestal is 6 tot 8mm voldoende, afhankelijk van hoe de vloer gebruikt gaat worden. Voor een ruimte waar nauwelijks iemand komt, stel je immers minder hoge eisen dan die voor intensief gebruikte ruimtes als de woonkamer en entree. Het is dus van belang om hierover goed na te denken. Je wilt immers geen dun laminaat in een druk belopen huiskamer en dik (duurder) laminaat in een ruimte waarin niemand komt. Als hulpmiddel heb je hiertoe zogenaamde gebruiksklassen. Ze zijn gebaseerd op intensief onderzoek naar slijtvastheid, indrukweerstand en vocht- en vlekbestendigheid. De meest gebruikte zijn:
Klasse 21/31
Dit is 6 of 7mm dik laminaat geschikt voor normaal huishoudelijk gebruik, voor slaapkamers en zolders. Bedenk wel dat dit dunnere laminaat gevoeliger is voor vocht en zeker niet geadviseerd wordt voor gebruik in een bijkeuken of kinderkamer.
Klasse 22/32
Laminaat in deze klasse is 7 tot 10mm dik en wordt vaak gelegd in gezinswoningen met drukke huishoudens en huisdieren. Specifieke ruimtes zijn dan de woonkamer, hal en de keuken.
Klasse 23/33
Dit is feitelijk projectlaminaat. De planken zijn maar liefst 12 mm en daarom prima geschikt voor commercieel gebruik.


Deze klassen vind je altijd terug op de etiketten van de laminaatverpakkingen. Soms lees je daar ook een zogenaamde AC-waarde. Deze waarde verwijst expliciet naar de slijtvastheid van de toplaag.

TIP: Laat je adviseren door de laminaatspecialist. Dan weet je zeker dat je nooit de verkeerde keuze maakt.

Ondervloeren zijn er in diverse soorten en maten. Je hebt ondervloeren van de rol, in platen, ondervloeren in verschillende diktes en je hebt ondervloeren gemaakt van uiteenlopende materialen, met en zonder rubber. Elke keuze voor jouw ondervloer heeft effecten op de duurzaamheid van je vloer, op de geluiddichtheid en het comfort.
Er zijn vier aspecten waarop je moet letten bij jouw keuze van ondervloer:

  1. Warmte-isolatie. Een goede warmte-isolerende ondervloer zorgt ervoor dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Daarmee kun je de energierekening fors omlaag brengen. Voor maximaal resultaat kun je dan het beste kiezen voor 10mm dikke vezelplaten. Deze hebben de hoogste warmteweerstand. Bedenk wel dat je niets aan een dergelijke ondervloer hebt, als je vloerverwarming hebt liggen. Een aanrader in dat geval is een rubberen ondervloer zoals de Isosilence Sencys.
  2. Egaliserende werking. Het nut van een goede ondervloer merk je vooral bij een weinig egale ondervloer zoals bijvoorbeeld houten vloerdelen. In dergelijke situaties is het zinvol om geen ondervloer van de rol te kiezen maar dikke platen, eventueel in combinatie met spaanplaat. De S-Silent is met een dikte van 10mm al een stap in de goede richting.
  3. Geluidsdemping. Een ondervloer met een geluidsisolerende werking is vaak zinvol, maar ook echt noodzakelijk wanneer het gaat om een appartement en je boven- en/of onderburen hebt. Een geluiddempende ondervloer zoals de 10db XPS-plaat 5mm om overlast van contactgeluid (loopgeluid) te voorkomen.
  4. Vochtdichtheid. Vochtwerende ondervloeren zijn vooral van belang wanneer je een vochtige ondergrond hebt. Bijvoorbeeld in een pas opgeleverde woning. Dan wil je voorkomen dat het vocht uit de ondergrond het hout laat kromtrekken. De beste vochtwerende ondervloer uit onze collectie is de Isotec Aquastop Easyclick.

Een terechte vraag. Nog niet zo erg lang geleden kwam pvc in een slecht daglicht te staan, toen bekend werd dat er risico’s aan verbonden zijn voor met name de gezondheid van baby’s en kleine kinderen. Dat kwam vooral door de aan het pvc toegevoegde weekmakers. Een chemische stof die ervoor zorgt dat de pvc flexibel verwerkt kan worden. Veel fabrikanten van de allergoedkoopste pvc maken hiervoor gebruik van ftalaten (DEHP) als weekmaker. Een stofje dat volgens vele onderzoeken inderdaad mogelijke (hormoon ontregelende) gezondheidsschade kan veroorzaken wanneer het bij gebruik vrijkomt in de lucht.<br/>

Onschadelijke weekmakers

Sindsdien is er heel wat veranderd. Fabrikanten van pvc-vloeren zijn of overgestapt op een onschadelijke weekmaker of verkeren nog in een overgangsfase naar een alternatief. Andere producenten fabriceren hun vloer op die manier dat de ftalaten nooit vrij kunnen komen. Hoe dan ook, je kunt er zeker van zijn dat wij de ontwikkelingen nauwlettend zullen volgen en dat wanneer je hele jonge kinderen heeft, wij uitsluitend pvc zullen adviseren die voldoet aan de strengste Europse normering.

Wil jij, net als steeds meer mensen, pvc in je huis maar twijfel je nog over je keuze? We hebben alle voors en tegens voor je op een rijtje gezet.
De Voordelen
Slijtvast Pvc-vloeren zijn bijzonder slijtvast en daarom zeer geschikt voor intensief huishoudelijk of commercieel gebruik. Ze zijn daartoe voorzien van een PU (Polyurethaan) slijtlaag – variërend van 0,3 tot 0,55 mm – die de vloer een mooie matte uitstraling geeft en ervoor zorgt dat je ‘m makkelijk kunt schoonmaken.
Geschikt voor vloerverwarming Heb je vloerverwarming? Of vloerkoeling? Dan is een pvc-vloer ideaal. Pvc laat namelijk heel goed de warmte (of verkoeling) door. Je hoeft minder te stoken en profiteert van een lagere energierekening.
Geluiddempend Pvc verhoogt je woongenot. De geluiddempende eigenschappen zorgen ervoor dat de huiskamer geen klankkast wordt en de buren niet klagen over contact geluid. Een pvc-vloer is muisstil.
Vocht- en waterbestendig Met een pvc-vloer hoef je niet bang te zijn voor water en vocht. Dankzij de waterbestendigheid kun je zelfs pvc in de keuken, toilet en badkamer laten leggen.
Wooncomfort Pvc is minder hard dan parket en laminaat. Het voelt warm en comfortabel aan. Fijn voor jou wanneer je graag op blote voeten loopt of voor de kinderen die op de vloer willen spelen.
Dit zijn wel de belangrijkste voordelen. Er zijn nog andere zoals dat een pvc-vloer zich heel makkelijk laat onderhouden en repareren, en in zijn uitstraling bijzonder levensecht, nauwelijks te onderscheiden van echt hout. Maar eerder genoemde voordelen zijn wel degene die de doorslag geven.
De Nadelen
Prijs In vergelijking met laminaat doet pvc een grotere aanslag op je portemonnee. Maar je doet er wel veel langer mee.
Ondergrond Pvc stelt hoge eisen aan de ondergrond. Die moet hard, droog, vlak en stabiel zijn. In de praktijk betekent dat meestal dat als het pvc verlijmd moet worden de ondergrond eerst geëgaliseerd wordt met egaline.
Specialistisch Wanneer u om reden van vloerverwarming kiest voor een gelijmde pvc-vloer, zult u de hulp van een ervaren parketteur in moeten roepen. Anders dan bij klik-pvc is dit geen klusje voor de doe-het-zelver.
Tenslotte dient u als pvc-gebruiker alert te zijn bij het plaatsen van uw meubels. Pvc is iets krasgevoeliger dan laminaat. Wij adviseren dan ook altijd enige bescherming aan stoel- en tafelpoten te bevestigen om krassen etc. te voorkomen.

Voor de kosten van het bezorgen hanteren we geen vaste tarieven. Wel is het zo dat wanneer je ver weg van Zwijndrecht woont, er hogere bezorgkosten gevraagd zullen worden dan wanneer je bij wijze van spreken om de hoek woont. Niettemin zullen we voor de exacte bezorgkosten altijd kijken naar de hoogte van de order en hiermee flexibel omgaan.

De kosten voor het laten leggen van uw vloer hangen natuurlijk af van het type vloer en de wijze waarop deze gelegd wordt. Voor de meest gevraagde vloeren treft je hieronder een overzicht van de extra kosten voor onze legservices.
Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.

Laminaat
Inclusief Ondervloer, Plakplinten en Reiskosten
€ 11,95
Pvc Klik
Inclusief Ondervloer, Plakplinten, eventueel afkitten en reiskosten
€ 14,95
Parket Zwevend (messing en groef)
Inclusief Ondervloer, Plakplinten en reiskosten
€ 19,95

Jazeker, een harde vloer als laminaat of pvc is juist bij uitstek de ideale vloer als jij of iemand uit jouw gezin een allergie heeft voor huisstofmijt. Een harde vloer houdt geen stof vast en is immers makkelijker stofvrij te houden. Sommigen denken dat er stof in de groeven kan achterblijven, maar die groeven zijn zo ondiep dat ook met een gewone dweilbeurt de voegen net zo schoon worden.

Da’s geen simpele kwestie. Uw keuze voor welke richting het laminaat komt te liggen heeft gevolgen voor de algemene uitstraling van de kamer. Het is een persoonlijke keuze, maar de algemene vuistregel luidt dat je de vloer legt in de richting van de grootste lichtbron. Het licht valt dan evenwijdig aan de legrichting zodat de naden wat minder opvallen en de kamer groter lijkt. Je kunt er echter ook voor kiezen een andere stelregel te volgen en die zegt dat de legrichting in lijn moet zijn met de meest gebruikte deuropening. Hoe dan ook, het is geen eenvoudige keuze, maar wel een met grote gevolgen voor de algemene uitstraling van je kamer. Veel heeft te maken met de situatie en jouw wensen.

Register embossing is een techniek die gebruikt wordt bij de fabricage van pvc-vloeren. Bij register embossing wordt machinaal de toplaag op een speciale manier behandeld waardoor er een reliëf ontstaat. Een reliëf die natuurgetrouw de tekening in het hout volgt. Nerven, knoesten etc. worden allemaal voelbaar. De vloer krijgt op die manier een heuse look en feel van echt hout.

Hou je een beetje van klussen, dan kun je zelf met klik-laminaat aan de slag. Een kwestie van goede voorbereiding, het juiste gereedschap en weten wat je doet. Lees ook onze tips
– Vocht is de grootste bedreiging voor jouw laminaat. We adviseren je dan ook goed te kijken naar de ondergrond. Zeker wanneer de woning pas is opgeleverd of wanneer je te maken hebt met een vochtige kruipruimte, zal je een goede vochtwerende ondervloer nodig hebben. Kijk desnoods of je niet eerst een vochtwerende folie wilt leggen op de schoongeveegde vloer.
– De volgende stap is het leggen van de ondervloer. Wanneer jouw ondervloer van de rol komt, zorg je ervoor dat je deze met de harde kant naar boven uitrolt. Kijk daarvoor ook even in de handleiding/leginstructie van de ondervloer.
– Nu is het tijd om het laminaat uit de verpakking te halen en – altijd goed – de bijgevoegde gebruiksaanwijzing te lezen.
– Begin nu met leggen door vanaf een hoek een eerste baan te leggen. Haal de planken uit meerdere verpakkingen. Als er kleine kleurverschillen bestaan tussen de pakken zullen deze niet meer opvallen.
– Laminaat moet kunnen krimpen en uitzetten. Zet daarom de planken niet strak tegen de muur, maar houdt een afstand aan van +/- 8 mm. Maak eventueel gebruik van afstandwiggen.
– Gebruik voor het afzagen van de planken een laminaatsnijder. Daarmee krijg je een perfect snede, zonder beschadigingen, en het geeft ook geen overlast van stof. Wel kan een decoupeerzaag van pas komen wanneer je te maken krijgt met de moeilijke hoekjes en verwarmingsbuizen. Leg de plank ondersteboven zodat bij het zagen de toplaag onbeschadigd blijft. Of maak gebruik van zaagblaadjes voor laminaat. Daarmee kun je gewoon aan de zichtzijde zagen.
– Tijd nu voor de tweede baan. Je kunt hiervoor beginnen met het afgezaagde deel van de eerste baan, althans wanneer dit deel langer is dan 30 cm. Op die manier krijg je een goede verspringing van de naden.